top of page

Vanliga frågor

Trasig dator

Min dator funkar inte, vad gör jag nu? :(

Om din dator har gått sönder, ta med den upp till IT i bibblan. Var beredd på att svara på frågor såsom; Var hände det? Hur hände det?

 

Om den inte är trasig, men har problem av något slag, testa att starta om den. Om det inte fungerar, ta med den till IT. 

Borttappad / stulen dator

Om jag tappar bort eller blir av med min dator på något sätt, hur gör jag då?

Första steget för dig är att fråga runt kring platsen där den försvann. Vi rekommenderar även att kolla med receptionerna på Fryshuset. Kom upp direkt till IT så kan vi försöka spåra den. 

Ifall datorn inte dyker upp behöver den polisanmälas. Innan du gör detta måste du ta kontakt med oss (IT) för att få den information du behöver, och så att vi vet om att den är borta.

När polisanmälan är gjord är det bra om du går till polisstationen dagen efter och ber om en utskriven kopia och tar med den till IT-supporten. Helt enkelt för att skynda på ärendet.

OBS: Det är inte ett kvitto på anmälan vi är ute efter, utan vi måste ha en kopia på den faktiska rapporten.

Lånedator

Kan jag få en lånedator under tiden jag är utan dator?

Vi på IT ger ut lånedator om vi har det inne.

Laddare och datorväskor

Ok. Jag hittade min dator, men både laddaren och väskan är borta. Kan jag få nya?

Vi kan inte ge ut nya laddare, men dessa brukar kunna köpas billigt på nätet eller butiker som Kjell & co eller Clas Ohlsson. Ett tips är också att kika hemma om ni har andra datorer eller mobiler med USB-C laddning, de brukar fungera bra!

Vi brukar ha begagnade väskor du kan få om din nya är borta. Kom upp till IT och fråga!

Lösenord

Jag har glömt lösenordet till allt. HJÄLP!

Sally i Tegelhusets reception hjälper dig med inlogg till Schoolsoft och Google. Till Digilär, Digiexam och Adobe är det bara att fylla i din elevmejl efter att du klickat på "Glömt lösenord" så kommer länk att skickas till mejlen.

Informationslagring

Kan ni se allt jag gör på datorn?

Nej det kan vi inte. Vi spårar ingen sådan information om dig eller din dator.

bottom of page